IMPROVED LIES

Lisa Liljeström, Arsenij Kotlarius, Nelly Daltrey
Utställning
-

IMPROVED LIES: Dômen konstskolas stipendiater

Galleri 54:s samarbete med Dômen konstskola fortsätter med 2020 års stipendiater Lisa Liljeström, Arsenij Kotlarius och Nelly Daltrey. 

LISA LILJESTRÖM

Mitt arbete är en reaktion på det frekventa informations- och bildflödet i min telefon. Fenomenet influencers är fascinerande. Att det går att bygga kändisskap genom att dela med sig av sitt liv i sociala medier, och hur det tänjer på gränsen mellan offentligt och privat. Jag jobbar återkommande med oljemåleri och ett undersökande av material. Den här gången har jag arbetat med förpackningsmaterial. Bubbelplast, plastpåsar, band, och skumgummi.

ARSENIJ KOTLARIUS

Jag använder installationsformen för att binda olika element och låta de påverka varandra. Verket framträder genom tid som skapar på samma sätt som den söndrar. Olika medium blandas med teknik i syfte att frambringa förändringen som sker i verket. På galleri 54 ställer jag ut avgjutningar i bivax tillsammans med värmekällor som upplöser och förenar.

NELLY DALTREY

Mina verk kretsar tematiskt kring död, sårbarhet och djur. Som barn växte jag upp med alla möjliga sorters djur som med tiden gått bort medan jag själv blivit äldre. Jag fascineras av livets bräcklighet och det som lämnas osagt; det temporära och det eviga. Mitt arbete till utställningen utgår från förlust, naivt presenterat i form av illustrationer och korta dikter.