The Logic of Basho < Here’s Looking at You Kid >

Josefina Posch
Utställning
-

The Logic of Basho < Here’s Looking at You Kid > är en ny platsspecifik version av den installation Josefina Posch utvecklade under sin vistelse vid Art Space Portsmouth i Storbritannien och visas för första gången i Göteborg på Galleri 54 med en live stream till Gallery Art + Shanghai i Kina. Utställningen består av en skulpturell installation och en internetbaserad del, med live-streaming från webbkameror. Under sin vistelse i Portsmouth arbetade Posch med ett projekt där hon använde ett stort antal människor och tagit fragment av kroppsdelar för att sätta samman en form av medelmänniskas kroppsfigur.
I samband med utställningarna presenteras ‘Re: B-b-b-b-odies’ en ny text dialog mellan konstnären och den Brittiske skribenten Sally O’Reilly, Posch och O’Reilly ( författare av The Body in Contemporary Art ) tar som utgångspunk deras gemensamma intresse för kroppen som material och skissar upp deras hopp, skepticism, påfund och antaganden i ett försök att relatera detta till bredare kulturella och social-politiska diskussioner.

http://www.artplusshanghai.com

Josefina Posch (f. 1971) verksam i Göteborg och utbildad på Academy of Art College, San Francisco (BFA) och C-ART på Valand (MFA). Hon har ställt ut nationellt och internationellt inklusive “Migration Addicts” del av 52nd Venedig Bienalen.

http://www.josefinaposch.com