Flag

Henrik Rylander
Utställning
-

Henrik Rylanders utställning ”Flag” på Galleri 54 består av en installation -”Walking on thin flags” som täcker större delen av golvet, en videoprojektion med tre fotografier – ”Swedish 150cm flag, dropped from a height of 150cm, photographed” samt två ljud – ”The sound of blue and yellow, opposed”. Det gemensamma utgångsmaterialet för verken är den svenska flaggan. Dess grafiska mönster, storlek, vikt och färger är de faktorer som påverkat tillblivelsen av de olika verkens form och uttryck.
Henrik Rylander arbetar med frågor om makt, desinformation och propaganda – maktens apparatur och symbolspråk, opinionsbildning och kollektiv skuld.

Henrik Rylander är konstnär, kompositör och fotograf. Född i Malmö 1966, bor och verkar i Göteborg. Sedan utbildningen på Högskolan för Fotografi och Film med examen år 2000 har Rylander ställt ut på bl. a. Borås Konstmuseum, Kristinehamns Konstmuseum, Färgfabriken i Stockholm, Galleri Box, Galleri 54, Sub Bau och 300m3 Artspace i Göteborg, Martin Bryder Gallery och Cirkulationscentralen i Malmö samt Fake Space i Beijing, Kina. Han är kompositör och medlem i banden The Skull Defekts och The Kingdom of Evol featuring Freddie Wadling. Även medgrundare och medlem i Union Carbide Productions.

Hemsida: www.henrikrylander.com