LUX

Greta Voćar
Peepshow
-

Och Gud sade: Varde ljus; och det vart ljus. Och Gud såg att ljuset var gott; och Gud skilde ljuset från mörkret. Och Gud kallade ljuset dag, och mörkret kallade han natt.

LUX är ett verk där gatan, årstidens mörker och de förbipasserande människorna är lika stora beståndsdelar i dess framförande. LUX är ett verk som skapas av sina besökare och ger omedelbar respons. LUX är ett verk som tar det sakrala till det profana. LUX är en win-win situation helt enkelt.

Greta Vocar är konstnär, bosatt och verksam i Göteborg. Hon tog sin examen på konstnärliga masterprogrammet, Högskolan för fotografi vid Göteborgs universitet 2011. Hennes arbeten kretsar oftast kring frågeställningar om normer, tillhörighet och det mänskliga behovet att kategorisera och jämföra i syfte att skapa en lätthanterlig värld. Hon har ställt ut på bland annat Göteborgs konsthall, Alingsås konsthall, Fotografins hus i Stockholm samt gjort en korvgrillningsperformance utanför Ullevi. Närmast väntar medverkan på Liljevalchs vårsalong i Stockholm.