MONUMENT OF THE TIDES

Lena Trapp
Utställning
-

I MONUMENT OF THE TIDES utforskar Lena Trapp teman kring identitet och ursprung, gränslandet mellan dröm och verklighet. Genom den 3D-animerade rumsliga installationen Subconscious Explorations skapar Lena en magisk undervattensmiljö som bjuder betraktaren att stiga in i ett meditativt tillstånd, ett eget rum av tid och minnen att sugas in i och omslutas av. Verket visas med ljuddesign av Jukka Rintamäki.

Lena undersöker minnen, förgänglighet och viljan att förankra sig i tiden. Om ett minne är minnet från när man senast mindes det, vad är då ett minne? Om det vi minns förändras över tid förändras då vår historia? Genom att utveckla det universum hon bygger i sina animationer vill hon nu med skulpturala objekt gjuta in och för alltid bevara fragment av sin egen historia.

Lena Trapp (f.1974, Göteborg) är en multidisciplinär konstnär baserad i Göteborg. Hon är utbildad i animation och konstnärlig gestaltning på Stenebyskolan/HV (BA). Lena har också en bakgrund som 3D-Animatör, illustratör, fotograf och smyckesdesigner.

Tidigare utställda verk på ICIA-Institute of Contemporary Ideas and Art, Kulturhuset, Röda sten konsthall, Noise (Singapore), Marisa del Re Gallery (NYC).