MAKE WAR RUGS – NOT LOVE (Until Further Notice)

Henrik Persson
Performance
-

MAKE WAR RUGS – NOT LOVE (Until Further Notice) är en pågående process där en väv växer fram. 

Titeln syftar dels till ett land präglat av oro och avvaktan. Avvaktan på nya direktiv, de senaste siffrorna och en ny riktning på smittkurvan.

Jag tänker på vardagen som ockuperad av en osynlig gäst. En gäst som trots att den inte syns infiltrerar varje situation, och anas i varje rum.

Jag vill transformera ner den här tiden i ett långsamt och reflekterande medium.

Att bygga om en gammal skulptur till en vävstol känns som det enda vettiga jag kan göra just nu.

Titeln refererar även till de ”krigsmattor” som började vävas under Sovjetunionens ockupation av Afghanistan 1979. Dessa mattor vävde in Kalashnikovs, handgranater, stridstanks m.m. istället för traditionella geometriska mönster. Efter 2001 och USAs närvaro i landet adderades referenser till 9/11, drönare och andra vapentyper. 

Utställningen bygger vidare från projektet HÖJD BEREDSKAP, där jag utgick från MSB:s skrift ”Om krisen eller kriget kommer”. Projektet fokuserar på vår förmåga/oförmåga att ta in och relatera till risk- och krisberedskap.

Stort tack till alla er som bidragit med vävgarn och kunskap.

Henrik Persson, April 2020

MAKE WAR RUGS – NOT LOVE (Until Further Notice) är en pågående process av Henrik Persson som kan ses från Kastellgatan under perioden 10–16 april. "Vernissage" med livejam av Nils Gabriel Edvinsson blir det på långfredag 10/4 kl 18. Även online vernissage på Instagram @galleri54

Galleriet är alltså låst och ej bemannat av gallerivärd, men det pågår ett performativt bemannat projekt under perioden som kan ses från gatan uställningsperioden och dessutom online vernissagekvällen.

 

 

 

 

PDF260.03 KB